Cliëntverhalen

Ik dacht dat ik dood ging!! Wat een ellende.


Achteraf gezien heb ik al heel lang last gehad van angst en paniek maar nooit als dusdanig herkent. Ik weet het aan heimwee op vakantie of aan drukte op het werk als ik mij eens niet zo fijn voelde. En het kwam maar af en toe voor dus ach…
Totdat 3 jaar geleden mijn jongste dochter werd geboren. Na een hele zware zwangerschap volgde er een normale bevalling en in eerste instantie een prettige kraamtijd. Totdat ze ziek werd en we in het ziekenhuis belandde. Een spannende tijd brak aan en toen mijn dochter uiteindelijk thuis kwam was mijn energieniveau onder het nulpunt. En zo kwam het dat op een dag, volkomen onverwacht, mijn eerste echte heftige paniekaanval kreeg. Ik dacht dat ik dood ging!! Wat een ellende, hoge hartslag, zweten, volkomen buiten mezelf.


Ik heb toen contact gezocht met een psychologe die constateerde dat ik last had van een paniekstoornis. Ik had er nog nooit van gehoord. De psychologe hielp mij er weer een beetje bovenop maar ik had nog steeds het gevoel dat ik niet de top van de berg had bereikt. Totdat ik ruim een jaar geleden weer een heftige paniekaanval kreeg. Ik zag het totaal niet meer zitten, durfde niets meer en voelde me vreselijk ellendig. Ik heb toen weer hulp ingeschakeld bij een andere psycholoog en deze wees mij direct door naar Yvonne Pouwer van Maatkracht.
Wat een verademing om daar terecht te komen!! Ik bleek last te hebben van chronische hyperventilatie (nooit geweten). De combinatie van de gesprekken met Yvonne en de ademhalingstherapie hielpen mij weer goed op weg. Zoals bekend werkt Maatkracht met vier pijlers waarvan 1 het medicijngebruik is. Nou was ik nogal behoorlijk eigenwijs en ik wilde absoluut niet aan de medicijnen. Yvonne heeft mij rustig mijn gang laten gaan maar mij steeds wel gewezen op de positieve effecten ervan. Ze is er zelf immers het levende voorbeeld van! Totdat ik op een dag het weer helemaal niet meer zag zitten en zonder reden. Ik snapte maar niet waarom ik mij zo vreselijk ongelukkig voelde. Ik heb Yvonne toen direct gebeld en samen hebben we een stappenplan gemaakt om rustig aan met de medicatie te beginnen. De bijwerkingen bleven hierdoor bijna nihil. Yvonne had al vaker tegen mij gezegd dat ik achteraf wel zou zeggen “had ik dit maar eerder gedaan”. En o wat heeft zij een gelijk gekregen. Ik herken mijzelf soms niet meer. Ik durf weer zoveel dingen te doen, heb meer energie en kan weer genieten. Ik ben op vakantie geweest naar het buitenland en heb daar zo ontzettend genoten terwijl ik voor de medicijnen erg opzag tegen de reis e.d. Inmiddels ben ik ook aan een nieuwe baan begonnen en ook dat gaat fantastisch! Ik ben maatkracht en met name Yvonne Pouwer ernorm dankbaar voor alle adviezen, het luisterend oor en vooral ook het gevoel dat ze begrijpen hoe je je voelt. Ik heb best nog wel momenten, “flitsjes”, noemt Yvonne dat, maar dat is alleen maar goed. Ik pas dan weer even beter op mijn doen en laten maar over het algemeen voel ik mij prima.

Maatkracht hartelijk dank!!

Yvonne

<< terug naar cliëntverhalen