Cliëntverhalen

Af en toe dacht ik dat ik gek aan het worden was.


Zonder enige aanwijsbare reden was ik bang. Hartkloppingen, duizeligheid, ongelofelijke moeheid, afwezig gevoel, niet kunnen concentreren. Noem het maar op, ik had er last van. Bloed laten onderzoeken – geen resultaat, alles was normaal, hoewel ik dat zelf maar moeilijk kon geloven. Ik voelde me namelijk alles behalve normaal.
Ondertussen ging ik door mijn angstgevoelens steeds meer dingen vermijden. Uitgaan, verjaardagen, interviews voor mijn werk etc. Ik voelde me totaal niet op mijn gemak, bang om duizelig te worden en de controle te verliezen. Vervolgens een psycholoog in de arm genomen, maar ik kan niet zeggen dat ik daar nou veel aan had. Bij dingen die ik niet durfde te doen zei hij steevast dat ‘je het gewoon toch moest doen’. Ja, da’s makkelijk gezegd natuurlijk, maar zo werkt het niet.


Toen ik de wanhoop nabij was, me doodongelukkig voelde en mijn leven zo’n beetje beheerst werd door mijn rotgevoel, hoorde ik van Maatkracht.
Het lezen van de verhalen op de website zorgde al voor een beetje verlichting en het eerste gesprek met Yvonne Pouwer versterkte dat alleen maar. Ze bleek ervaringsdeskundige en ieder keer als ik een halve zin had uitgesproken, bleek zij al te weten wat ik bedoelde. Dat was een heerlijke ervaring: eindelijk iemand die me begreep. Bovendien bood het houvast, aangezien zij er zelf ook bovenop gekomen was.
Mijn ademhaling werd gemeten en deze bleek compleet van slag. Ik ademde veel te snel en ademde in mijn borst, niet in mijn buik. Ik kreeg dus ademhalingsoefeningen en dat wierp meteen zijn vruchten af. Ook ging ik Cipramil gebruiken. De dosering werd rustig opgebouwd, zodat bijwerkingen minimaal waren. De combinatie van opnieuw leren ademen, medicijngebruik en de gesprekken met Yvonne zorgden er langzaam maar zeker voor dat ik weer de oude werd. En dat terwijl ik op sommige momenten gedacht heb dat ik nooit meer de oude zou worden!

Af en toe heb ik nog een paar dagen dat ik me minder voel, maar door Yvonne weet ik nu dat dit juist signalen zijn. Waarschuwingslampjes die me vertellen even wat rustiger aan te doen en die ik dus als positief kan zien. Iedereen die met vergelijkbare klachten rondloopt kan ik alleen maar aanraden om contact op te nemen met Maatkracht. Je zal bij het eerste gesprek al merken dat dit wel eens de oplossing voor je ‘vage’ klachten zou kunnen zijn. Mij heeft het in ieder geval geholpen!

<< terug naar cliëntverhalen