Cliëntverhalen

Thuis zitten door paniekaanvallen.


Hallo mijn naam is Monique. Ik ben 31 jaar, en ik heb al vanaf mijn 15e last van hyperventilatie en paniekaanvallen.
Ik had al van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Ik heb bij psychiaters gelopen, ceasartherapie, magnetiseurs, riagg en de Meerkanten gelopen. Niets hielp, of het hielp in het begin even en daarna was ik weer terug bij af. Via het internet kwam ik terecht bij Maatkracht. Ik had eerst een mailtje gestuurd, zodoende ben ik in contact gekomen met Yvonne Pouwer. De eerste keer dat ik naar haar toe moest durfde ik niet. Mijn moeder en mijn zus zouden meegaan, maar ik durfde gewoon niet.


Ik was zo bang dat ik afbelde. We hebben toen afgesproken dat ze de eerste keer bij mij zou komen. Dertien maart was het zover. Het bleek dat ik helemaal verkeerd ademde. Ik ademde via mijn borst in plaats van mijn buik. Daarna is ze nog een keer bij mijn thuis geweest. De derde afspraak ben ik al bij haar in Apeldoorn geweest. Vanaf die tijd ging ik elke keer naar Apeldoorn. Ik heb echt heel erg mijn best moeten doen met oefenen, maar het resultaat mag er zijn.

Sinds 10 juli woon ik op mezelf, ik durfde nooit s' nachts alleen te slapen door die hyperventilatie. Ik ging altijd bij mijn zus slapen. Ik had echt nooit verwacht dat ik zo snel op mezelf zou kunnen gaan wonen, nu zou ik absoluut niet meer terug willen naar mijn ouders. Ik kan weer alleen met de fiets, met de auto, winkelen en buiten mijn woonplaats komen.Dit heb ik voornamelijk te danken aan Yvonne. Ik heb ook heel veel zelf gedaan, maar zonder haar was het waarschijnlijk nooit gelukt. Ik ben blij dat ik maatkracht gevonden heb. Voor degene die ook heel erg last van hyperventilatie en angst hebben, ga naar maatkracht want het helpt echt. Na 16 jaar kan ik eindelijk zeggen dat ik geen last meer heb van hyperventilatie en paniekaanvallen. Als ik een beetje gespannen ben dan kan ik veel met mijn ademhaling en voel ik mij rustig.

Groetjes van Monique.

<< terug naar cliëntverhalen